První den na vojně.......pamatujete ?

Co se jinam nehodí, napište sem.
Uživatelský avatar
MÍLA
Příspěvky: 99
Registrován: 22 čer 2013, 20:20
Bydliště: SEVERNÍ ČECHY

První den na vojně.......pamatujete ?

Příspěvekod MÍLA » 06 srp 2013, 20:18

Pamatujete na první den na vojně a stříhání ? -do kasáren jsme vstupovali odvážně a potom jsme v teplácích byly všichni stejní........ta fotka je z 80 let a našel jsem ji ve video-vzpomínce a hned mi připomněla můj 1 den v kasárnách.......tak spolubojovníci zavzpomínejte a napište sem.............MÍLA.
Přílohy
1DEN.JPG
První den na vojně................

Smutek
Příspěvky: 2
Registrován: 20 pro 2014, 21:25

Re: První den na vojně.......pamatujete ?

Příspěvekod Smutek » 20 pro 2014, 21:33

6660 Praha RTZ 3.10. 1985 úplně na sračky, MUDr Wágner 2 kofejnovky abych byl trochu schopen...
:oops:

Gargamel68
Příspěvky: 2
Registrován: 27 dub 2018, 15:58

Re: První den na vojně.......pamatujete ?

Příspěvekod Gargamel68 » 30 čer 2018, 19:04

ja som si jako prvé rajony dal hajzle a kupelku,šúrovák mazlák,žiletka a jedem,,VU 5336 KARVINA-jar 87

Mlynekvalter
Příspěvky: 22
Registrován: 05 led 2018, 18:55

Re: První den na vojně.......pamatujete ?

Příspěvekod Mlynekvalter » 02 úno 2020, 18:29

Na svuj prvni den na vojne si pamatuju velmi dobre .Na nadrazi v Mar. Laznich jsme dorazili rano v dubnu 1973 tam nas nalozili na auta a odvezli do kasaren v Klimentove. Tady nas svlekli a ostrihali az po delsi dobe zjistili ze tam nepatrime tak nas znovu oblekli do civilu a poslali pesky do kasaren Hamrniky . Toto je muj prvni zazitek z vojny .Ahoj Mlynek Valter.

René Liška
Příspěvky: 2
Registrován: 02 úno 2021, 20:25

Re: První den na vojně.......pamatujete ?

Příspěvekod René Liška » 04 úno 2021, 13:11

Zdravím bojovníky!
Tak do kasáren jsem raději přijel bez alkoholovýho povzbuzení. To proto, že jsem si matně představoval pakárnu a nechtěl jsrm se ráno probouzet s bolavou hlavou. Ten den nás snahnali starší kolegové na pokoj, kde jsme měli připravený bidýlka s věcma, zejména zajímavý byl krém na boty a mýdlo na holení. Bylo tam vyryto 730. Pak nás ostřihali (ale jen v těžce provizorních prostorách a ne jak to je na ilustračním fotu tohoto tematu). Vypadal jsem jak psík, co prolítl větrákem. Pak nás navlékli do tepláků..směr ošetřovna, kde jsme dostali nějaké univerzum pigárum, po kterém se prostě nezamarodilo i při taktikách v plískanici v bahně. Pak do skladu výkoňáka, kde byly tři nebo čtyři místnosti. Já jsem stál v prostřední a ze všech okolních mi na hlavu a rozprostřený voj. pytel lítaly různé svršky a krámy, o kterých jsem tehdy nevěděl, k čemu jsou dobré. To jsem si sbalil a sotva dotáhl na pokoj s tím, že si odpočinu. Hned na to byl i mne nějaký floutek a řval na mne, abych si to uklízel do skříňky. Tak jsem si to uklidil a srovnal, jak nejlépe jsem znal. Ovšem chyba lávky. Další maník mi přišel zkontrolovat skříň a přejelbodákem přes hřety srovnaných košil. Hned se mu tachytily o špičku..vše rázem letělo ven..musely tam být výstuže na komínky (jistě víte, o co šlo!). Kde je sebrat? Rychle koupit za "lidovou cenu" od mazáka či supráka. Rychle, neboť poptávka převyšovala nabídku tak nám to bylo nařváno od srarších sloužících vlasti(a tady jsemse poprvé setkal s klamavou reklamou habaha). No a tak jsem já i další nováčci skládali, skládali a opravovali za libé melodie řvoucích asi mazáků, a to až do jejich skorospokojenosti ...šlo se spát po půlnoci..a ráno v 05:00 milým budíčkem jsme začli další den..chraplavým řvaním (protože mazáci přeci zapíjeli nás "zobáky" jak si člověk pak domyslel) friškom na rozcvičku, kde se na tomto "tréninku" na nás vystřídali všichni velitelé přijímače a my to nevěděli, že sestřídají a mysleli si,že mají takovou dobrou fyzičku.... A dnes na to rádi vzpomínáme všichni... To byl začátek vojny, začátek života,když jsme pak vypadli z kasáren a MOHLI rovnou do nějaké začouzené hospůdky,kde nás s chutí bavili staří dědkové, tátové..a občas se zpívalo a bylo dobře...