Úvod › Fóra › Vojáci sobě › Hledám kamaráda z vojny › VÚ Třebotovice 1738 › Odpověď na: VÚ Třebotovice 1738
Ahoj veterani z Trebotovic!
V rokoch 10/1978-10/1980 ked som na vojne, bol som po peske vo Zvolene /VU 8184/ preveleny do Trebovic. Bol som operator PRV 11 /vyskomer/. Bol som na rote B kde bol velitelom mjr. Kozak. Z roty si este niektore mena aj tvare pamatam. Rene Peterka operator dialkomeru, bol s mnou aj v peske vo Zvolene, Jaro Svejda vodic, myslim ze bol z Plzne, absik Vlado Vlcko. Uz si tych mien vela nepamatam, ale vacsina veteranov bola z Moravy, Blansko, Brno, Prostejov, Sumperk a pod. Z tej budky co bola vedla nas, t.j. vedla roty B, si tiez vela mien uz nepamatam, ale myslim ze tam bol mjr. Palecek-sef stabu, kpt. Liska-politruk, tvar veltela utvaru mam pred sebou ale na meno si spomenut neviem. No a ked sa mam pripomenut k zakladatelovi tejto stranky /P. Brandovi/, tak neviem ci trafim presne, ale ak sa nemylim tak Ty si bol myslim z Pardubic, myslim ze si Ta viem este v pamati vybavit a srdecne Ta pozdravujem. Mam na tu do dobu naozaj dobre spomienky. Bola tam dobra parta ludi. Je zvlastne ze utvar je len niekolko km za C.Budejovicami ale cez vojnu som sa na vychadzku do mesta nikdy nedostal, najdalej som bol v Emause /konecna autobusu v Dobrej Vode-stary hotel/, kde tocili pivo Samson. Do mesta sme nechceli chodit kvoli vysokej frekvencii lietaciek.
Pre tentokrat koncim, avsak budem rad ak sa niekto ozve kto tam tiez v tych rokoch bol. Veterani majte sa a drzte sa.